STERKT AV iLKA

Postet av Eiker BTK den 21. Jan 2015

Sterk start i Frankrike

Ilka spilte lørdag sin første kamp i seriespillet i Frankrike for sin franske klubb CTT Elancourt.Målet er å rykke opp fra « Nationale 2 « til « Nationale 1 « ved å vinne avdelingen som består av 8 lag.

Den første kampen var mot Roncq, en klubb nær Lille ved grensen til Belgia.
På samme måte som Elancourt hadde forsterket laget med Ilka, hadde Roncq forsterket laget sitt med den belgiske seniorlandslagsspilleren Lauranne Hackemack som ligger på 326. plass på seniorverdensranking ( ITTF ) og som er blant de bedre juniorene i Europa.

Hvert lag spiller med 4 spillere som hver spiller 3 kamper. I tillegg spilles 2 doublekamper.
Ilka startet mot Alessia Scacchia. Til tross for en svak start hvor hun lå under 5-9 i første sett, klarte Ilka likevel å vinne det første settet. Bra kontroll etter hvert og 3-1 seier mot en spiller som for tiden av og til representer Frankrikes kadettlag.
I den andre kampen spilte Ilka mot Alice Joneau som er omtrent på samme nivå på den franske rankingen som Audrey Zarif (nr 4 på junioreuroparankingen). Alice er en meget dyktig defensiv spiller og tidligere fransk seniorlandslagsspiller. Ilka spilte bra fra starten av, men det var ikke nok for å vinne det første settet som ble tapt 8-11. Ilka tok kontroll over kampen i det andre settet som ble vunnet 14-12 til tross for 5 utrolige flaksballer av Alice som ikke var mulig å ta. I det tredje settet fortsatte Ilka i samme tempo og ledet 6-2. Litt konsentrasjonstap og plutselig hadde Alice vunnet settet 11-7. Å ligge under 1-2 og da klare å vinne mot en slik spiller hvor det kreves mange lange ballvekslinger for å vinne en ball, virket på dette tidspunktet ganske lite realistisk. I det fjerde settet spilte Ilka på et enda høyere nivå og begrenset antall feil til et minimum og vant 11-7. Coachen til Elancourt klarte trolig å overføre energien og enda mer tillit til Ilka i pausen fordi det femte settet ble det beste som Ilka noen gang har spilt. Ilka vant utrolige 11-0 mot en spiller som holder et bra internasjonalt nivå, og en av de beste spillere som Ilka har slått i sin karriere.Ilka vant rett etterpå double med sin kollega Julie og stillingen i kampen var 6-4 etter doublekampene.

Dessverre ble det 3 tap på rad for Ilkas lagvenninner, så Ilka måtte spille sin siste kamp på 6-7 å forsøke og klare uavgjort. Mye press, motstanderen med en litt vanskelig stil og som ikke hadde noe å tape, mye tydet på en tøff kamp og den ble vanskelig. Heldigvis klarte Ilka å vinne 11-9 det første settet. Til tross for tap i det andre settet, klarte hun å vinne de 2 neste slik at Elancourt, som hadde ledet hele kampen, iallefall klarte uavgjort 7-7 etter en 3,5 timer lang kamp.

Med 3 av 3 singlekamper vunnet samt doublekampen, har Ilka fått en god start i den franske serien.

Den neste matchen spilles om to uker borte mot Beauvoisin i Dijon.