Beste resultat noensinne for Ilka i Polen

Postet av Eiker BTK den 30. Mai 2016

Ilka deltok sist uke i ITTF Polish Junior Open i Wladyslawowo og gjorde en veldig bra turnering.

25 land deltok og 98 stilte til start i damer junior singel.

Ilka tok sin største skalp noensinne da hun vant 3-1 over Russlands beste juniorspiller, Maria Taylakova, som også er regjerende Europamester i kadettklassen. Russeren er ranket som nr 6 i Europa mot Ilkas 55. plass og i verden som nr. 24 mot Ilkas 87. plass. Dette er en veldig sterk prestasjon og aldri tidligere oppnådd av en norsk damespiller. Verdt å merke seg er at da det stod 1-1 i sett og Taylakova ledet 10-2 i det tredje settet, startet Ilka en forrykende opphenting og vant 12-10. Det fjerde settet vant Ilka 11-9.

Ilka var heller ikke langt unna å ta en minst like stor skalp da hun tapte knepent 2-4 mot Romanias Andreea Dragoman som er nr 3 på Europarankingen. Tre av settene hun tapte var med minst mulige margin. Romania og Russland er ledende på damesiden i Europa.

I singelklassen vant Ilka alle sine tre kamper i puljespillet med 3-0 mot spillere fra Portugal, Montenegro og Polen og gikk dermed videre til cupspillet. Mot polakken hadde Ilka også en fantastisk opphenting i det tredje settet da hun lå under 3-10, men snudde det til seier 12-10. Dette var mot en spiller av et helt annet kaliber enn Taylakova, men ikke å kimse av likevel, fordi polakken ble toer i pulja og gikk også videre. Første runde i cupspillet gikk også i Ilkas favør etter en 4-3 seier over en sterk materialspiller fra India, før det ble stopp mot rumeneren Dragoman som tilslutt ble nr 3.

I lagturneringen vant Norge 3-1 over Danmark/Finland hvor Ilka vant begge sine matcher mot henholdsvis Annika Lundstrøm, regjerende finsk mester og Sophie Walløe, regjernde dansk mester i under 18 år og under 21 år. Også her hadde Ilka en bra opphenting da hun i avgjørende sett mot dansken lå under 7-10, men klarte å vinne 12-10. Nora Bagner Nilsen vant den tredje kampen for Norge mot Danmarks Nicoline Koefoed. Den andre lagkampen Norge spilte var mot Russland og her ble det tap 1-3 for Norge, etter den ene fantastiske seieren som Ilka hadde. Russland kom helt til finalen hvor det ble tap med minst mulige margin 2-3 mot Romania (Taylakova vant sin match komfortabelt 3-0 mot Andreea Clapa....). Godt mulig at Russland og Romania møtes i sommer i finalen i jr EM også, hvis ikke Frankrike “ødelegger” finaleplassen for en av dem.

Alt i alt vant Ilka 7 singelkamper av 9 spilte og det er utrolig bra i dette selskapet.

Eiker BTK Gratulere Ilka med denne bragden!!!!