Diskusjon » Bordtennis » Fokus satser på guttespillere nok en gang

Fra Fokus sine nettsider:

Som et prøveprosjekt i Oslo Kommune får nå 3 unge Fokusspillere muligheten til å ta ungdomsskolen som privatist i stedet for å følge undervisningen daglig.

Dette innebærer at gutta skal trene 2-3 ganger om dagen og hvor Fokustrenerne Eirik Ansnes og Jan Bergersen som begge har erfaring fra skoleverket skal undervise i basisfagene Engelsk, Norsk og Matte i pausene. De slipper å ta et ekstra språkfag, og det blir foreldrenes ansvar å følge opp de estetiske fagene samt samfunnsfag, naturfag og KRL.

Gutta vil tilhøre Høyenhall skole og ha tilgang til fronter/ its learning samt at de kan sitte på biblioteket og jobbe i pausene. De kan også oppsøke lærere der som har leksehjelp 1 time om dagen.

Det er i utgangspunktet Erik Eng, Mathias Haraldseid og Borgar Haug som alle begynner i 8. Klasse som får delta på dette prosjektet som det Høyrestyrte byrådet har satt i gang for å støtte opp om barn som har en sterk indre motivasjon, tidlig utviklet og som har store drømmer. Ishockey, turn og innebandy er de andre idrettene som har fått med utøvere.

Gutta skal ikke bare trene med hverandre, Haraldseid Consulting skaffer kvalifisert sparring i 6 måneder, og det går rykter om at dette er kinesere tett oppunder seniorlandslaget. Olav Haraldseid uttaler- gutta må få sparring på det nivået vi ønsker at de skal komme opp på, alt annet vil være å ikke ta gutta alvorlig!

Fokus har gjennom sin plassering i Oslo tett til NBTF i en årrekke hatt fordeler gjennom sin geografiske plassering. Det en kan bekymre seg for er at velding mange spillere i Fokus og B-72 sluttter med bordtennis når de er 15-6 år. Problemet for Fokus og B-72 (og andre norske klubber) i den aldergruppen har vi få spillere, opplegget for spillere i denne aldersgruppen er ikke på plass.

Vi har i dag flere spillere som satser på fullt i norsk bordtennis. De får ikke det apparatet og økonomisk støtte de trenger for sin satsing.

Hvordan skal det går med disse tre spillerne i Fokus i fremtiden? Tiden vil vise det.

På det kommende forbundstinget vil Laksevåg ta opp det Fokus og forbundet gjør med satsing på noen få spillere i noen få klubber. Da kan Fokus delta i dbatten og forklare hvordan en klubb og dets spillere sammen med B-72 skal få frem norsk bordtennis til en bedre internasjonal fremtid.

Et voldsom støtteapparat forteller Fokus stlt om på sine nettsider. Vel, for å frem topp int. spillere må en ha topp trenere. Har Fokus det på plass? Neppe..

Hellerud og E.Rønneberg lykkes med medalje i EM.

Satset de 100% som 12 år gamle spillere?

Japan sendte spillere til Tyskland for å trene med topp spillere og topp trenere. Hvor gamle var disse spillerne når de var i Tyskland og nå er i verdenstoppen`?